Borkai Zsolt: Visszasírnak a győriek

Borkai Zsolt: Visszasírnak a győriek

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2020-as időközi kampánya alatt találkoztak, akkor Dézsi Csaba András sok kérdést fel is tett, azóta viszont alig futottak össze Borkai Zsolttal – derült ki a volt győri polgármester 24.hu-nak adott interjújából. Mindössze kétszer találkoztak, és ezek sem politikai jellegűek voltak. Egyszer egy kézilabdameccsen futottak össze, másik alkalommal pedig bevásárlás után. Váltottak is pár mondatot, de akkor sem a város dolgairól.

Borkai a 24-nek azt mondta, visszasírják őt a győriek, utódja pedig nem szakemberekkel vette körbe magát, és képtelen egyenesen beszélni, odaállni az emberek mellé. A város pénze eközben szerinte elfogyott. A nagy különbséget abban látja Dézsivel, hogy ha ő meghatározott egy irányvonalat, akkor az apparátus tudta, merre kell menni. Azt gondolta, hogy hagyni is kell dolgozni a szakembereket, mert ők értenek az adott ügy előkészítéséhez.

A nemrég letiltani próbált Partizán-interjúról azt mondta, nem bánta meg, „mert itt az ügy érzelmi oldalától kezdve minden látható volt”. Felvette szerinte a kesztyűt, épp azért is, mert annak idején nem állt ki a sajtó elé, „nem tudtam méltósággal meghalni”.

Borkai nem tudja elképzelni jelenleg, hogy fideszes nyomás hatására visszalépne. „Minden negatív dolog, ami érkezik felém, nem letargiát okoz, hanem folyamatosan erősít. Igen, tudom, hogy bármi történhet velem, a mai világban ezt nem lehet kizárni. Akár úgy, hogy kreálnak valamit ellenem” – jelentette ki a jachtozós szexbotrányba keveredő, majd 2019-es újraválasztása után lemondó polgármester. Volt idő, amikor reménykedett benne, hogy van még visszaút a Fideszbe. Rájött viszont, hogy „ami mocskot” rá zúdítottak, az a Fideszre is zúdulna, ha helyreállítanák a kapcsolatot. Ezért inkább magára hagyták, „így legfeljebb engem és a családomat lehetett mocskolni.”