Boross Péter: Vidéken mintha kevesebben néznének rossz tévéket és internetes oldalakat

Boross Péter: Vidéken mintha kevesebben néznének rossz tévéket és internetes oldalakat

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Boross Péter korábbi miniszterelnök a Gupvi, gulág - magyarok a szovjet lágerbirodalomban 1944/45-2019/20 című konferencián az Országház Felsőházi termében 2019. november 25-én, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aggódik a baloldal miatt Boross Péter volt miniszterelnök. Mint a Magyar Nemzetnek adott interjújában a kommunizmus emléknapja kapcsán elmondta, a Rákosi-idők és a mai baloldal között „annyi a különbség, hogy régen sem volt teljes egyetértés, de olyan egyértelmű kommunista uralom volt, hogy a többiek már a kezdetben sem nagyon mertek ugrálni. … De akkor is éppúgy gyenge, kormányképtelen személyekkel volt tele a Baloldali Blokk, mint a mostani. Ma sincsenek kormányzati szerepkörre alkalmas embereik.”

Ennek ellenére mégis aggódik, „mert új helyzet adódott. Ma más, sokkal nagyobb a kommunikáció – különösen a televíziók és a közösségi média – szerepe és befolyása. A kommunikáció nagymértékben baloldali kézben van, és ezt a baloldalt támogatja az Egyesült Államok és az Európai Unió meghatározó része is.”

„Ez az elvtelen és alkalmatlan baloldal ma úgy támaszkodik a Nyugat támogatására, ahogy elődei hetvenöt évvel ezelőtt Sztálinékéra, ezért azt kell mondanom, a labancok nem voltak olyan nemzetárulók, mint amilyen a jelenlegi destruktív baloldal a maga torz összetételében. Különösen Budapest veszélyes, ahol az emberek képesek voltak egy hozzáértő, komoly szakember helyett egy amatőr pozőrt választani főpolgármesternek. De bízom a vidék józanságában, mert mintha ott kevesebben és kevesebbet néznének rossz tévéket és internetes oldalakat” – fogalmazott.

Címkék: Boross Péter