Börtön előtt tüntetett a Mi Hazánk

Börtön előtt tüntetett a Mi Hazánk

Tüntet a Mi Hazánk a

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy kétszáz fő demonstrálhatott a Mi Hazánk szervezésében a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai épülete előtt kedden este. A párt szerint a „cigánybűnözés” ellen tüntetnek, ám kritikusaik úgy vélik, csak rasszista uszítás, amit csinálnak. Ellentüntetők is megjelentek a helyszínen.

A Magyar Hang helyszíni tudósítója szerint az egyik szervező felszólította a résztvevőket, hogy tartózkodjanak a cigányellenes kifejezésektől, mert emiatt büntetőeljárás is indulhat ellenük, továbbá ne takarják el az arcukat, mert amiatt is feloszlathatják a tüntetést. Elmondásuk szerint számítanak ellentüntetőkre, de nem szabad felülni a provokációknak. 

Az első beszédet Vékony Csongor, a párt budapesti elnöke mondta, aki szerint „elfajzott liberálisok számára” felkavaró tartalmú szövegek fognak elhangzani. A cigányság tagjainak pedig azt üzeni, akinek nem inge, ne vegye magára. Elmondta, azért a börtön előtt tiltakoznak, mert az idejáró rokonok rendszeresen beordítoznak, zenét hallgatnak és ezzel zavarják a környékbeli lakosok nyugalmát. 2019-ben az is előfordult, hogy aki ezt szóvá tette, azt agyonverték állítása szerint. Vagyis terrorban tartják a lakókat, miközben a „cigány bűnözők” a börtön falain belül szabad emberként léteznek. Arra is kitért, a másik fő problémát a hajléktalanok jelentik Budapesten, akik agresszíven, erőszakosan kéregetnek, ápolatlanul utaznak a buszokon, villamosokon. Ezért a Mi Hazánk tagjai sétáikon ellenőrzéseket tartanak, és a törvény adta lehetőségeken belül figyelmeztetik a hajléktalanokat. El kell dönteni, hogy mi a fontosabb, az élthez való jog, vagy a Brüsszel által is támogatott liberális emberi jogok védelme. Szerinte szigorítani kell a büntető törvénykönyvön, akár úgyis, hogy a legvadabb bűnözőket véglegesen kivonják a forgalomból. Arra is kitért, nemcsak az illegális bevándorlók okoznak gondot Magyarországon, hanem a más, nem europid rasszhoz tartozó migránsok is. Megfogalmazása szerint nem kell eltűrnünk a kisebbségek terrorját, mert a magyaroké az ország és ezt nem kell elviselnünk. – Európai életterünket meg kell védenünk, Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké, és ahogy a '20-as években a trianoni döntés után harcot indítottunk területeink visszaszerzéséért, ugyanúgy most az országon belül is vissza kell szereznünk a területeinket – vélte. 

„Pintér takarodj!”

László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) vezetője felszólalásában azt mondta, a békéscsabai hotelben leszúrt egykori ökölvívó, Szabó Sándor meggyilkolása óta is „futószalagon érkeznek a sokkoló hírek” az újabb megrázó erőszakos bűncselekményekről. Például Békés megyében egy idős asszonyt erőszakolt meg „egy drogos cigány fenevad”. Szerinte 2022-ben 400 százalékkal nőtt az életellenes bűncselekmények száma Borsodban, Magyarországon megszűnt a közbiztonság. Szerinte rengetegen kérik a MÖM segítségét, és sokszor a vidéki rendőrök is azt ajánlják az áldozatoknak, hogy hozzájuk forduljanak. Arra is kitért, Pintér Sándornak már évekkel ezelőtt le kellett volna mondania, amivel a tüntetők is egyetértettek és azt skandálták, hogy „mondjon le”. A beszéd közben két férfi is megjelent a színpadnál, akik „Pintér takarodj!” feliratú molinót tartottak.

László Attila szerint nem minden cigány bűnöző, de igenis van cigánybűnözés, például idetartozik a lincselés, a csoportos erőszak, a fosztogatás. Leszögezte, a MÖM és a Mi Hazánk Mozgalom nem kirekesztő, cigányok is fordulnak hozzájuk segítségért, és szívesen együttműködnének a magyar hatóságokkal is, ha van erre igényük. Például Kőrösladányon már a helyi magyarok és cigányok összefogtak, hogy kiüldözzenek egy bűnöző életmódot folytató családot. Úgy vélte, a „népharag hamarosan tisztítótűzként fog kitakarítani egyes településeket”.

A következő felszólaló Novák Előd, a Mi Hazánk egyik alelnöke volt. Szerinte míg régen a katonaság volt a férfilét előszobája, ma a cigányságnál a börtönviseltség, a börtönök pedig jó körülményeket biztosítanak nekik, ami felháborító. Orbánék lassú, Gyurcsányék gyors nemzethalálhoz vezetnek, ez a különbség a két kormányzás között – vélte Novák. Arról is beszélt, tenni kell a népességfogyás ellen, a háborúk is a hálószobákban dőlnek el. Úgy vélte, a kormánynak törvényt kellene módosítani, hogy kiderüljön, milyen a cigányság termékenységi rátája. Szerinte most már a „vendégmunkás-bűnözés” is megjelent, jelenleg is keresnek egy vietnámi férfit a hatóságok szexuális erőszak miatt. Arra is felhívta a figyelmet, Kínával és Indiával nincs Magyarországnak kiadatási egyezménye, vagyis a vendégmunkások szerinte bármit megtehetnek itt, nőket is erőszakolhatnak majd hazatérhetnek következmények nélkül. Novák kémiai kasztrálást követelt a szexuális bűnözőkkel szemben, és felrótta, hogy a rendőrök még fegyvert használó bűnözőkkel szemben sem használják fegyvereiket.

Felszólalt Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője is, aki azt mondta, „az igazság szabaddá tesz”, szerinte nyomást kell gyakorolni az agyonérzékenyített bíróságokra, meg kell tisztítani a közéletünket. Ő is emlékeztetett a halálra késelt Szabó Sándor esetére, akinek életét megfogalmazása szerint az antiszociális söpredék vette el. Úgy látja, tudatosan felépített anarchiát láthatunk, mintha az lenne a cél, hogy cigány-magyar háború törjön ki, legalábbis erre utal a döntéshozók passzivitása. Szerinte nem hagyják magukat provokálni, de van még Magyarországon több százezer ember, aki kiáll magáért. Azt kérte, a cigányság normális része taszítsa ki magából a bűnöző szubkultúrát, csak ezután hiszi el, hogy a cigányság békében akar élni a magyarokkal. – Önvédelem, önszerveződődés, üss vissza – búcsúzott Tyirityán.

Ellentüntetők is megjelentek

– Rasszistának neveznek minket, pedig csak tényeket mondunk ki – erről már Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke beszélt.

Úgy fogalmazott, a déli határon „Mad Max van”, 50 méterenként kiégett autókat látni. Úgy vélte, sem a Fideszre, sem a balliberálisokra nem lehet számítani az önvédelmi harcban, Orbán Viktor is inkább Győzikével mutatkozik, minthogy szóba állna velük. Ez mutatja, hogy a Fidesznek a hatalom megtartása a cél, és ezért bárkivel képesek szövetkezni. Megfogalmazása szerint feketeöves cigány gengszterek kezdik átvenni a korábban szimplán csak korrupt roma vezetők helyét, és ők idővel rá fogják uszítani a cigányságot a magyarokra, ezt meg kell akadályozni. – Nem lehet más célunk, minthogy 10 éven belül a politikai kormányzást a kezünkbe ragadjuk – szögezte le nagy tapsot kapva a résztvevőktől.

 

Tudósítónk szerint később Toroczkai László beszéde alatt bement 2-3 ellentüntető a demonstrálók közé, ők bemutattak a résztvevőknek. Végül, hogy ne legyen konfliktus, a rendőrök szorították ki az aktivistákat a helyszínről.

Korábban az LMP úgy reagált a Mi Hazánk tüntetésének hírére: a párt „rasszista uszítással akar szavazatokat szerezni”. – Az LMP határozottan elítéli a Mi Hazánk Mozgalom által augusztus 29-re, a kőbányai börtön elé szervezett rasszista és uszító tüntetését. Az ilyen típusú események alapvetően diszkriminatívak és kirekesztők, és semmilyen módon nem járulnak hozzá a társadalmi békéhez és összetartás erősítéséhez. (...) A méltányos és jogos büntetéseket a törvény és az erkölcs alapján kell meghatározni, nem pedig etnikai vagy kulturális hovatartozás alapján – írták.