Saját főpolgármester-jelölttel állt elő a Jobbik

Saját főpolgármester-jelölttel állt elő a Jobbik

Brenner Koloman (Forrás: Brenner Koloman/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját főpolgármester-jelöltet állít a Jobbik, mégpedig országgyűlési képviselőjük, Brenner Koloman száll ringbe – tudta meg a Magyar Hang. Lukács László György, a párt frakcióvezetője a hivatalos bemutatón azzal indokolta a lépésüket, hogy „eddig minden főpolgármester bebizonyította: az egy irányú városvezetés sikertelen”.

Brenner Koloman már ismertette is programját, itt említette a köztisztaságot. – Az egykor patkánymentes Budapest mára hemzseg a betegségek tucatjait terjesztő állatoktól – mondta, majd bírálta azt is, hogy a XXI. században egy európai fővárosban emberi ürüléket kell kerülgetnünk. Szükségesnek tartja ezért a megfelelő és emberi ellátórendszert. A közbiztonságra is kitért, szerinte meg kell tízszerezni a fővárosi térfigyelő kamerák számát, hogy ne legyenek olyan helyek Budapesten, ahová a szülők nem merik elengedi a gyerekeiket egyedül. A közlekedés sem maradt ki, szavai szerint meg kell szüntetni az autósok szisztematikus üldözését, „vissza kell állítani a méltányos autóhasználat feltételeit”, ezzel párhuzamosan pedig fejleszteni kell más közlekedési eszközöket is. A lakhatást is érintette és bérlakásprogramot sürgetett.

Bejelentette azt is, hogy helyi népszavazást kezdeményeznek, hogy a budapestiek dönthessenek a Lánchíd közlekedéséről. Annak még jobban örülne, ha maga, a polgármester kezdeményezne referendumot, erre fel is szólította Karácsony Gergelyt.

Karácsony Gergely főpolgármester már korábban bejelentette, hogy ismét megméreti magát és arra készül, hogy győzni fog. Kompország című műsorunkban nemrég még arról beszélt, hogy nem hiszi, hogy az ellenzéki oldalon bárki el szeretne indulni vele szemben, de ha lenne is előválasztás, akkor úgy gondolja, hogy azt megnyerné. Műsorunkban akkor arról is beszélt, hogy mindegy ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje, „ő csak a papucs orrán a pamutbojt lesz”, de ettől függetlenül pokoli nehéz kampányra számít, szerinte „nehezebb lesz, mint 2019-ben, ömlik majd a nyakunkba a fekáliacunami”.