Budapest megvizsgálja, mennyire hatékonyak az oltások

Budapest megvizsgálja, mennyire hatékonyak az oltások

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját oltáshatékonysági kutatást készíttet a főváros a szociális és hajléktalanellátásban élők és dolgozók körében, közel 1500 emberen végzik el a vizsgálatot – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki online tájékoztatón a Telex tudósítása szerint.

A kutatásban azt nézik meg, hogy a betegségen-oltáson átesettek vérében termelődött-e a védettséghez szükséges antitest, és milyen mennyiségben. A vizsgált körben csak Pfizer- és Moderna-vakcinát kaptak.

Kiss az eddigi eredmények alapján kijelentette: az adatok várhatóan azt fogják mutatni, hogy az oltás működik, és szükség van rá. A kutatást bizonyos időközönként megismétlik a fővárosi szociális és hajléktalanellátásban, így időben értesülhetnek róla, ha következő oltásra lesz szükség.

Az eredményeket tartalmazó jelentést jövő kedden tárgyalja az operatív törzs, utána nyilvánosságra hozzák.

Kiss Ambrus azt is hozzátette, hogy várhatóan szabadnapot kaphatnak az oltást felvevő alkalmazottak a fővárosi cégeknél, legalábbis Karácsony Gergely főpolgármester ezt javasolja a fővárosi tulajdonú vállalatok vezetőinek.