Szijjártó Péter ezer megafonostól kért internetes harcot

Szijjártó Péter ezer megafonostól kért internetes harcot

Szijjártó Péter a Megafon rednezvényén 2024. május 6-án (Fotó: Megafon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utolsó órában vagyunk, hogy kikerüljünk az európai „liberális mainstream” által gerjesztett háborús őrületből – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter a Megafon Millenárison tartott rendezvényén azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió (EU) jelenlegi vezetése, a liberálisok az elhibázott szankciós politikával súlyos károkat okoztak Európának, az európai emberek mindennapjaiban és mivel politikai felelősségük nyilvánvaló „a legjobb védekezés a támadás” elve alapján a háborús pszichózist erősítik, erőltetik. A tárcavezető elképesztőnek tartja, hogy egyes európai vezető politikusok már nukleáris fegyverek bevetéséről is beszélnek, elfelejtve, hogy ennek visszafordíthatatlan következményei lennének. Magyarország soha nem tett egyetlen olyan lépést sem, amely a háború eszkalálódását, elhúzódását, további emberéletek kioltását okozta volna - fogalmazott.

Szijjártó Péter azt tartja a legfontosabbnak, hogy az európai parlamenti (EP-) voksoláson és az amerikai elnökválasztáson is jobboldali győzelem szülessen, mert – mint mondta – ez szükséges ahhoz, hogy „véget vethessünk a háborús pszichózisnak”. „Az elmúlt 14 év heroikus munkájával elért sikerek a magyar emberek által a kezünkbe adott eszközök nélkül nem sikerültek volna” – hangoztatta, hozzátéve: „szuverenitásunkat, függetlenségünket, nemzeti érdekeinket semmilyen támadás hatására sem adjuk fel”Szijjártó .

A következő időszakban is arra kell koncentrálni, hogy a szuverenitást sikerüljön megvédeni – hangsúlyozta, mert – mint fogalmazott – ahhoz, hogy jobboldali fordulat jöjjön, megfeszített munkát kell végezni. Ha Brüsszelben sikerül elérni egy jobboldali fordulatot, annak nagyon súlyos következményei lesznek a liberális mainstreamre nézve és ez nagyrészt online, az internet világában fog eldőlni – vélekedett, a Megafon munkatársaitól pedig további megfeszített munkát kért a választási kampány hátralévő részében – áll az MTI tudósításában.

A 444 beszámolója szerint Szijjártó azt is mondta, hogy azért kell internetes harcosokat képezni, hogy a valódi harctéri harcosainknak ne kelljen fellépniük. Hozzátette, a Megafon videóiból látszik, hogy ők „azzal a felszabadító érzéssel élünk együtt, hogy őszinték tudunk lenni. Őszinték vagyunk, egyenesek vagyunk, világosan beszélünk”. A következő időszakra azt jelölte meg az influenszereknek feladatként, hogy védjék meg a szuverenitást és a magyar demokráciát. 

„Ahhoz, hogy Európában egy jobboldali fordulat létrejöjjön, ahhoz a következő hetekben tényleg megfeszített módon kell előremennünk, mert az világosan látszik, hogy a másik oldal számára ez mindent vagy semmit.” Arra számít, hogy ha a választások után a jobboldaliak mondhatják meg, merre van az előre, akkor annak nagyon súlyos következménye lesz a jelenleg uralkodó, liberális elitre. Ez pedig nagy mértékben a közösségi médiában fog eldőlni. „És hogy a közösségi médiában melyik oldalra dől el, az, kedves barátaim, rajtatok, ezen az ezer emberen múlik. Mert ha ti ezren jól harcoltok, akkor ez a harcunk sikeres lesz. Ha ti ezren nem harcoltok jól, akkor valószínűleg ez a harc, úgy mint a szankciós politika, kudarcba fog fulladni. Hogy ezt elkerüljük, kérem tőletek az elkövetkezendő megfeszített, internetes harcát.” 

A megfeszített harc valószínűleg rengeteg pénzbe fog kerülni, hiszen a kegyelmi botrány kirobbanása után, március 21. és április 19. között összesen 199 millió forintot költöttek el a Facebookon 348 darab posztra a megafonosok.