Csak Budapesten 60 százalék feletti az átoltottság, két megyében az 50-et sem éri el

Csak Budapesten 60 százalék feletti az átoltottság, két megyében az 50-et sem éri el

Képünk csak illusztráció. Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinája Adamecz Imre címzetes főorvos háziorvos nyíregyházi rendelőjében 2021. június 24-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oltottsági arány egyedül Budapesten haladja meg a 60 százalékot, miközben Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az 50-et sem éri el – tudta meg a 444 a július 9-ei adatokat. Ez azt jelenti a gyakorlatban, a főváros 61,3 százalékát oltották át, míg a másik két megye adatai csak a 49 százalékot haladják meg.

A lapnak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter küldte meg a lakosság megyénkénti átoltottságáról szóló adatokat, miután azt a kormányinfón kikérték, ő pedig a nyilvánosság előtt megígérte, hogy segít nekik. A 444 azért kényszerült Gulyáshoz fordulni az ügyben, mert a Nemzeti Népegészségügyi Központ korábban azt állította nekik, nem állnak rendelkezésre ilyen adatok.

Az átoltottságról szólva azt írták, az ország jobb helyzetben lévő, nyugati felén magasabbak a számok, Vasban, Fejérben és Pest megyében is 58 százalék körül van. Megjegyezték: keleten Heves és Csongrád-Csanád lóg ki felfelé 54-55 százalékkal. Ugyanakkor például Hajdú-Biharban is csak 50,3 százalék az átoltottság, Bács-Kiskunban 51,5 százalék, Szabolcs-Szatmár-Beregben pedig 51,7 százalék.

Címkék: koronavírus, oltás