Csecsemőt hagytak egy bokorban Szolnokon

Csecsemőt hagytak egy bokorban Szolnokon

Fotó: Unsplash/Luma Pimentel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Csecsemőt talált egy fiatalember szerdán Szolnokon egy bokorban egy Délibáb úti üzletnél – írta közösségi oldalán a Szolnok TV.

A helyi televízió információi szerint a kislányt a szolnoki MÁV-, majd a Hetényi Géza kórházba vitték, állapota jó, nem hűlt ki. A csecsemő anyja gondosan elkötötte a köldökzsinórt és takaróba bugyolálta az újszülöttet, aki vélhetően megtalálása előtt öt órával született. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indul.

FRISSÍTÉS

Később a rendőrség egyértelművé tette, hogy nem egy bokorban talált csecsemőről van szó, a férfi saját gyermekét vitte be a kórházba. Ezt a nyomozók „kétséget kizáróan” megállapították. Azért nem a valóságot közölte az apa, mert a kislányt nem akarták megtartani és így szerették volna eltitkolni, hogy ők a szülei.