Csókay András nem tudott a Szász Jánossal való konfliktusról

Csókay András nem tudott a Szász Jánossal való konfliktusról

Csókay András (Fotó: Magyar Hang/Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek kora reggel rendőrök kopogtattak Szász János rendező budakeszi otthonának ajtaján, a lakásban még háromnegyed egykor is tartott a rendőrségi intézkedés, tucatnyi rendőr volt a lakásban – írtuk meg a Telex híre alapján.

Szász ügyvédje, Fülöp Tamás elmondta, hogy a rendőrség a hajnali órákban vonult ki a rendezőhöz, amikor még az egész család otthon volt. Az intézkedő rendőrök számítógépeket, telefonokat foglaltak le, még a gyerekek online oktatásra használt eszközeit is. 

Fülöp Tamás arról is beszélt a lapnak, hogy a rendező „egyik művészeti tevékenységével kapcsolatban folyik nyomozás”, és „jogi természetű konfliktusról van szó”. A filmrendező évek óta dolgozik egy dokumentumfilmen, amely a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpár történetét dolgozza fel, és a Telex szerint e produkció kapcsán van jogi természetű vita az orvoscsapat és Szász között.

A 444 arról írt, hogy a bangladesi sziámi ikreket kezelő egyik orvos nem adott írásos beleegyezést ahhoz, hogy szerepeljen Szász dokumentumfilmjében, és ez okozhatta a konfliktust.

Megkerestük Csókay András idegsebészt, a bangladesi ikerpár szétválasztását végző orvoscsapat egyik vezetőjét, aki lapunktól értesült először az ügyről, ennél többet egyelőre nem kívánt nyilatkozni az esetről.

Az esetről a Hvg.hu is írt, ők úgy tudják, Szásznak egy ismert producerrel van jogi természetű vitája, ez állhat az ügy hátterében.

Lapunk megpróbálta elérni Szász Jánost is, de eddig nem sikerült, a Telex úgy tudja, a rendőrség megtiltotta neki, hogy az intézkedés ideje alatt nyilatkozzon az újságíróknak.

A rendőrség mindeközben arról tájékoztatott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, és ennek keretében a helyszínen kutatást hajtott végre. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt.