Csütörtökön döntenek arról, előzetesbe kerül-e Iványiék gazdasági igazgatója

Csütörtökön döntenek arról, előzetesbe kerül-e Iványiék gazdasági igazgatója

Iványi Gábor és a NAV-osok a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség székháza előtt 2022. február 21-én. Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön dönt a Gyulai Járásbíróság Ónodi István lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatójának előzetes letartóztatásáról – közölte lapunk érdeklődésére a MET. Mint arról beszámoltunk, Ónodi Istvánt kedden bilincsben vitték el otthonából. Iványi Gábor, az egyház vezetője akkor arról beszélt a Hvg.hu-nak, hogy Békéscsabára szállították Ónodit. A lelkész szerint az őrizetbe vételre azt követően került sor, hogy Ónodi kijelentette a nyomozóknak: csak ügyvédje jelenlétében nyilatkozik, s ezt a hatósági személyek „akadékoskodásnak” minősítették.

Iványi Gábor ma lapunk érdeklődésére megismételte: kedden reggel jelentek meg a gazdasági igazgató magánházánál a nyomozók, a telefonját elvették. Kérdésünkre elmondta, az ügyvédjével 8 óra után tudott beszélni, akit bár Miskolcra szólított a kötelezettsége, de utána Békéscsaba felé vette az irányt. Ónodi István otthonában nem hagytak sem a házkutatásról, sem az eljárás értelméről semmiféle hatósági iratot. Iványi beszámolója szerint arra a kérdésre, hogy mi a vád, azt válaszolták: vád nincsen, nyomozás zajlik. Elmondás szerint később ezt azzal egészítették ki a lelkész-gazdasági igazgató felesége számára, hogy „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt zajlik az eljárás.