Debrecenben, egy ifjúsági ház ajtaján is feltűntek az Orbán-idézetek

Debrecenben, egy ifjúsági ház ajtaján is feltűntek az Orbán-idézetek

Orbán-idézetek a debreceni DEMKI Ifjúsági Házban (Olvasónk fotója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggelre ugyan lekerültek az Orbán-idézetek a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról, a „Magyarország hét törvénye” című dizájnelem azonban nem kopott ki a használatból. A betűtípusok kavalkádját felvonultató alkotás ezúttal Debrecenben, a DEMKI Ifjúsági Ház bejárati ajtajának üvegén tűnt fel, méretes matrica formájában – szúrta ki egyik olvasónk. Nemrégiben egy hasonló fólia jelent meg Szendehelyen, a falu hirdetőtábláján is.

Az ajtaját Orbán-idézetekkel díszítő  intézmény, a DEMKI, egy nonprofit Kft., a maga 11 telephelyével Debrecen legnagyobb közművelődési intézménye. Az ifjúsági ház a honlapján olvasható ismertető szerint 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Debrecen belvárosában, és elsősorban a gyermekek, az ifjúság és a fiatal családok számára kínálnak kulturális és szabadidős programokat, szolgáltatásokat. Kiemelt feladatuknak tartják a különböző fiatalos kezdeményezések bemutatását, teret adnak a tehetség fejlesztésnek, támogatják a fiatalok, a fiatal családok szabadidő eltöltését. Mint írják: színes, fiatalos tereik barátságos helyszínt biztosítanak mindenki számára, kicsiktől nagyokig.

A matrica alapjául szolgáló alkotást Orbán Viktor kapta ajándékba még 2021-ben, és azóta az irodája falát díszíti. A rajta található mondatok pedig a miniszterelnök 2020-as, augusztus 20-án elmondott beszédében hangzottak el azzal a felütéssel, hogy ezek a megmaradás és túlélés törvényei, melyeket fel kell vésnünk Magyarország tartóoszlopaira, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni a szemét róluk.

 

Címkék: Orbán Viktor, Debrecen