Lekerültek az Orbán-idézetek a csepeli gimnázium faláról

Lekerültek az Orbán-idézetek a csepeli gimnázium faláról

Orbán Viktort idézik a falon egy csepeli iskolában (Fotó: Dömötör Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csepeli gimnázium faláról leszedték a pártpolitikai üzenetet! Sok sikert kívánok minden diáknak és pedagógusnak a tanévhez, remélem most már teljesen zavartalan lesz a gimi működése – közölte hétfőn reggel a közösségi oldalán Szabó Szabolcs, a kerület momentumos országgyűlési képviselője.

Mint lapunk is megírta, a múlt pénteki iskolakezdésre 2,5x1 méteres, nemzeti színnel bekeretezett idézetek kerültek a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falaira, amelyek egy 2020-as augusztus 20-i Orbán-beszédből származnak. A dologra egyébként úgy derült fény, hogy Dömötör Csaba fideszes képviselő büszkén posztolt róla a saját Facebook-oldalán. Az intézmény igazgatója azt állította, hogy nem tudja, hogyan történhetett meg mindez. – Mi is szembesültünk a táblával, amikor már fölszerelték – mondta. Az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos mindenesetre vizsgálatot indított az ügyben.

Szabó Szabolcs a Telexnek azt mondta, hogy hozzá hivatalos információ nem jutott el sem arról, hogy ki rakatta fel, sem arról, hogy ki szedette le az idézeteket, csak ötletei vannak. Közben a fideszes Németh Szilárd is arról posztolt, hogy „pártpolitikának nincs helye az iskolában”.

Az iskolát, ahova egykor Németh Szilárd fideszes rezsibiztos is járt, 22,5 milliárdos állami támogatásból újították fel, illetve bővítették egy új épületrésszel. Az intézményben színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.