Délutánra kisüthet a nap

Délutánra kisüthet a nap

Őszi táj (Forrás: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a keleti megyékben gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, ott délután már derült vagy gyengén felhős lesz az ég – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Dunántúlon azonban délutánig erősen felhős időre lehet számítani időszakos esővel, majd ott is szakadozni kezd a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A középső országrészben jelentéktelen záporeső még lehet. 

Az északnyugati, északi szelet – a délnyugati megyék kivételével – szombat hajnaltól délutánig erős széllökések kísérik, majd gyorsan mérséklődik a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között valószínű, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet.

Az Időkép szerint szombaton hidegfronti hatás terheli meg szervezetünket. A frontérzékenyeknél görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás jelentkezhet. Utóbbit a feltámadó északias szél is fokozhatja, emellett nyugtalanságot, frusztráltságot okozhat. 

Címkék: időjárás