Demeter Szilárd tippje szerint Megadja Gábor kevesebbet keres, mint egy „átlag ellenzéki újságíró”

Demeter Szilárd tippje szerint Megadja Gábor kevesebbet keres, mint egy „átlag ellenzéki újságíró”

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap szúrta ki a 444.hu, hogy évente 6,6 millió forintot fizet a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a Doutdes Bt.-nek stratégiai „tanácsadó tevékenységért” 2020-ban. A kisvállalkozás mögött a PIM-főigazgató, Demeter Szilárd barátja és zenésztársa, a gitáros eszmetörténész Megadja Gábor áll. A betéti társaság összbevétele 2018-ban 3 millió forint volt, így az idei szerződés önmagában megduplázza a két évvel ezelőtti forgalmat. Az évi 6,6 millió forint egyébként ma Magyarországon nagyjából egy egyetemi professzor éves fizetése. 

Demeter Szilárd erőteljes stílusban állt bele a hírbe, ugyanis a saját Facebook-oldalán ezt írta: „Megadja Gábor barátom gyakorlatilag a főigazgatói (és nem vezérigazgatói, kedves funkcionálisan analfabéta, khm, ellenzékifüggetlenobjektívek) pályafutásom kezdetétől tanácsokat ad nekem. Jó tanácsokat (az eredmények magukért beszélnek), mégpedig azért, mert:
- az egyik legokosabb ember, akit megismertem, széleskörű műveltséggel, olvasott és olvas a mai napig,
- mer gondolkodni,
- nem foglya egyetlen elitkulturális érdekkörnek sem, tud kívülről nézni,
- és lát a pályán.
Ezért fizetést kap, naná, a jó munkát megfizetik. Tippem szerint kevesebbet keres ezzel, mint amennyit egy átlag ellenzéki újságíró havonta zsebretesz.”

https://www.facebook.com/demetersz/posts/3484353464921795