Hamarosan eldől, melyik európai pártszövetséghez csatlakozik a Fidesz

Hamarosan eldől, melyik európai pártszövetséghez csatlakozik a Fidesz

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz nem fog visszatérni az Európai Néppártba, de hamarosan csatlakozni fog egy pártszövetséghez – erről beszélt a Mandinernek adott interjújában Deutsch Tamás, Európai Parlementi képviselő. – Magam a néppárti huzavona idején a Fideszen belül a mielőbbi kilépés álláspontját képviseltem, de belátom, bölcsebb volt a legvégsőkig kitartanunk a tagság mellett. Végül így a többnél is több okunk volt a kilépésre, és oda soha nem fogunk visszatérni. De lesz a Fidesznek európai pártcsaládja, lesz olyan közösség, amihez tartozni fogunk! – jegyezte meg.

Deutsch elképzelhetőnek tartja, hogy még az EP-választás előtt születik ezzel kapcsolatos döntés. Vélhetőleg az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakcióhoz fog csatlakozni a Fidesz. – Lehet, hogy a mostani ECR más pártok csatlakozását követően nagyobb lesz, vagy az ECR és az Identitás és Demokrácia között lesz intenzívebb együttműködés. Úgy gondolom, reális lehetőség van arra, hogy a második vagy harmadik legnagyobb frakció lesz az EP-ben az a jobboldali szövetség, amihez a Fidesz is tartozik majd – nyilatkozta Deutsch Tamás.