Diákok levele Törley Katalinnak: „a küzdelem és a kitartás jelképe kölcseysnek lenni”

Diákok levele Törley Katalinnak: „a küzdelem és a kitartás jelképe kölcseysnek lenni”

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanára (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két évvel és egy nappal a kirúgásáról szóló levél után egy újabbat kapott, ezúttal kedvesebbet, Törley Katalin, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium egykori tanára – ez a diákjaitól érkezett. 

„Boldog vagyok, hálás és büszke. Köszönöm, gyerekek!” – írta Facebook-oldalán, s az az iskola diákjai és diákönkormányzata nevében küldött levelet meg is osztotta. 

Ebben az áll, hogy az ő és kollégái eltávolítása a legnagyobb veszteség volt számukra, hatalmas törést okozva a tanári karnak is. Elbocsátásukkal a jövő diákjai pedig elvesztették annak a lehetőségét, hogy egy ilyen példamutató és elszánt embert tanáruknak mondhassanak.

„Azonban mérhetetlen büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy szemtanúi lehetünk annak, hogy Tanárnő egy jó cél érdekében a végletekig képes küzdeni. Az Ön tanítása nemcsak tudásunkat bővítette, hanem egy életre szóló inspirációt és útmutatást is nyújtott számunkra” – írták, méltatva szenvedélyét, türelmét és elkötelezettségét. „Az óráink nem csupán tanulmányi ismereteket adtak, hanem segítettek megérteni a világot, és arra ösztönöztek minket, hogy merjünk egy álomért élni, és emellett kitartani” – fogalmaztak.

A diákok megköszönték Törleynek, hogy ma büszkén vallhatják magukat kölcseyseknek, „mert ma a küzdelem és a kitartás jelképe kölcseysnek lenni”, és mindig hálásak lesznek mindazért, amit értük, a tanárokért és az egész országért tett.