DK: a kormány vegye ki jobban részét a védekezésből!

DK: a kormány vegye ki jobban részét a védekezésből!

Kiss László, Óbuda polgármestere, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) által vezetett települések felszólítják a kormányt, hogy vegye ki jobban a részét a járvány elleni védekezésből - mondta az ellenzéki párt óbudai polgármestere szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. (MTI)

Kiss László úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök gyáván a polgármesterekre tolta a kijárási korlátozás szigorítását. "Mi tudjuk a dolgunkat és megtesszük a kötelességünket, de jelezzük, hogy a korlátozások ellenőrzése - az alaptörvény értelmében - a rendőrség feladata, bármennyire is menekül a miniszterelnök a felelősségétől" - fejtette ki.

A DK politikusa hangsúlyozta, a városok eddig csak megszorítást kaptak a kormánytól, segítséget alig. A kabinet azoktól veszi el a bevételeket, akik helyettük megszervezték az idősek ellátását és védőfelszereléseket adtak az egészségügyi dolgozóknak - mondta.

A III. kerület polgármestere arra kérte a kormányt, hogy kezelje partnerként az önkormányzatokat: ne a sajtóból kelljen értesülniük az újabb feladatokról és elvonásokról, továbbá fizessék ki a nekik járó támogatásokat.

Kiss László közölte, a főváros III. kerületében vészhelyzeti bérlet- és krízistámogatást vezettek be, az új szociális ellátási formákat a munkájukat elvesztő vagy a fizetésüket meg nem kapó helyiek igényelhetik. A kerület emellett lelkisegély-szolgálatot szervezett, hogy senki nem maradjon jó szó nélkül - tette hozzá.

https://www.facebook.com/dk365/videos/581617102700235/