DrMáriás megfestette Novák Katalin köztársasági elnökké választását

DrMáriás megfestette Novák Katalin köztársasági elnökké választását

DrMáriás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalint köztársasági elnökké koronázzák Picasso műtermében – ezt a címet adta drMáriás a legújabb festményének, amelyet az ihletett, hogy csütörtökön államfővé választják a Fidesz jelöltjét. Ugyan Novák mellett jelölt Róna Péter közgazdász is, akit az ellenzék delegált, de miután a kormánypártoknak kétharmada van a parlamentben, nem kérdés, ki lesz a befutó. 

DrMáriás művével kapcsolatban többek között azt írta, azt látni rajta, hogy „a ceremónia végén Novák Katalin fejére egy varázslatosan szép koronát helyeznek majd, amelyet eddigi bátor és odaadó tevékenységével vívott ki, s amelyet a jövőben köztársasági elnök-asszonyként, nemzetünk királynőjeként visel majd a fején, ezzel is jelképezve, hogy Magyarország nem maradhat le a brit, holland, spanyol, svéd és más királyságoktól semmilyen minőségben és szinten sem, hanem ettől fogva maga is királyság lesz”.

Az államfő megválasztásáról csütörtökön dönt a parlament. Az Országgyűlés ülése reggel vette kezdetét, élő közvetítésünket róla itt követhetik.