Egy asztalhoz ülnek az SZFE oktatói és hallgatói egy kormánybiztossal

Egy asztalhoz ülnek az SZFE oktatói és hallgatói egy kormánybiztossal

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói 2020. szeptember elsején lezárják az egyetem épületét (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leülnek tárgyalni Káel Csaba kormánybiztossal a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói hétfőn – ezt a diákok közölték a Facebook oldalukon.

Káel Csaba, mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, megkereste és formális beszélgetésre invitálta a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatóinak delegációját – közölték a Facebook oldalukon a színművészeti hallgatói. Mint írták, az egyetemük polgárai eddig is és ezután is az egyenlő felek közötti pártbeszéd elkötelezett híveiként kívánnak részt venni az intézmény modellváltása körül kialakult vitában. – Amennyiben lehetőség nyílik arra, hogy autonómiára való törekvéseinket releváns tárgyalópartnernek tolmácsolhassuk, készen állunk rá – fűzték hozzá.

A kormánybiztos meghívását hétfőre az egyetem közössége elfogadta, a küldöttség tagjai közé az oktatókon kívül hallgatókat is delegálunk, hiszen a közös jövőnk a tét.

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, az egyetem két épületét elfoglaló hallgatók nem ismerik el az intézmény irányítására kijelölt, Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot, és ugyancsak elutasítják a nemrég kinevezett kancellárt, a gépesített lövész ezredes Szarka Gábort is. Velük nem is tárgyalnak és nem engedik be őket az épületbe.