Egy ellenzéki jelölt visszalépett, egy másik viszont bejelentkezett Miskolcon

Egy ellenzéki jelölt visszalépett, egy másik viszont bejelentkezett Miskolcon

Szavazók a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszalép Miskolcon Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció és az LMP közös polgármester-jelöltje Barkai László független jelölt javára – közölte a DK miskolci szervezete. Veres Pál, a város jelenlegi polgármestere nem indul a júniusi önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy már tavaly februárban bejelentette, hogy 2024-ben elindulna a polgármesteri székért, és a Momentum, az MSZP, a Jobbik-Konzervatívok és a Párbeszéd-Zöldek is beállt mögé. Veres a Facebook-oldalán családi és egészségi okokra hivatkozott.

A DK és az LMP azonban már októberben új jelölttel állt elő: Veres helyett Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt tervezték indítani polgármester-jelöltként. A Borsod24 április elején azt írta, a DK régóta szerette volna elérni, hogy ne Veres legyen az ellenzéki pártok közös jelöltje, és Barkai Lászlót, az MTA doktorát, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt igazgatóját javasolta, de őt eddig nem támogatta minden párt. A DK most azt írja, „Közös listával, közös, független polgármester-jelölttel indulunk az önkormányzati választáson Miskolcon”.

Közben azonban – írja a Telex – a Jakab Péter vezette Nép Pártján is bejelentette saját jelöltjét: Lehoczki Lászlót indíjták a polgármesteri székért. Lehoczki azzal lett ismert, hogy ő volt a néhai Mancs mentőkutya gazdája. Lehoczki tavaly májusban lépett ki a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből, mert szerinte az egyesület 2022. júliusától regnáló új vezetősége már nem támogatja a Spider Mentőcsoport mentési tevékenységét, és nem a kitűzött célok érdekében újíttatja fel a Miskolc Város Önkormányzata által a kutyakiképzésre és mentési gyakorlatokra adományozott kiképzőpályát.