Egy hét alatt hat egészségügyi dolgozó halt meg koronavírus-fertőzésben

Egy hét alatt hat egészségügyi dolgozó halt meg koronavírus-fertőzésben

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben egy beteg pulzusát méri a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján állít emléket azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik koronavírusban haltak meg. Egy hete tízen szerepeltek a szomorú listán, immár tizenhatan, vagyis az előző héthez hasonlóan ismét hattal nőtt a fertőzésben elhunytak száma – írja a 24.hu..

Az áldozatok között van kórházi főigazgató, diplomás ápoló, négy háziorvos, két mentőtiszt, beteghordó, radiológus főorvos, két ápolónő, orvosi asszisztens, kutatóorvos, mentőápoló és nőgyógyász.A MOK mély megrendüléssel búcsúzik a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat.