Egy láda almával köszönné meg az államtitkárok munkáját Szabó Tímea benyújtott törvényjavaslata

Egy láda almával köszönné meg az államtitkárok munkáját Szabó Tímea benyújtott törvényjavaslata

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Köszönet, tisztelet és elismerés”: egy láda almát minden államtitkárnak! Törvényjavaslatot nyújtottam be az államtitkárok megbecsüléséről. Megihletett a fideszes Németh Szilárd néhány nappal ezelőtti posztja, amiben almát osztott megbecsülése jeléül a csepeli mentősöknek. Azt gondolom, a megbecsülésnek ezt a rendhagyó formáját az élet más területeire is át kell ültetni – írta szombati Facebook-bejegyzésében Szabó Tímea.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke úgy folytatta: „Szeretnék is rögtön példát mutatni, ezért a mai napon benyújtottam egy törvényjavaslatot, amely az államtitkároknak adott 35%-os béremelést átcsoportosítja az egészségügyi dolgozóknak, az államtitkároknak viszont a kormány – a legmagasabb megbecsülése jeléül, vagy ahogy Németh Szilárd fogalmazott: »Köszönet, tisztelet és elismerés« gyanánt – egy-egy láda almát köteles biztosítani. Biztos vagyok abban, hogy az egészségügyi dolgozók nem veszik zokon, ha nem almában, hanem pénzügyi elismerésben részesíti őket az Országgyűlés. Továbbá remélem, hogy az a hetekkel ezelőtt beígért egyszeri nettó 330 ezer forintos juttatás is lassan megérkezik a frontvonalban harcolókhoz!”

Ahogy a posztot szemléző Hvg.hu írja: az országgyűlési képviselő „törvényjavaslata a Köszönet, tisztelet és elismerés címet viseli, az pedig a rendszerváltás utáni berendezkedés egyik fontos közjogi pillanata, hogy tényleg szerepel benne az a mondat, hogy: a Kormány köteles minden államtitkár számára egy láda almát kiosztani 2020. június 30. napjáig. Ugyanis – az indoklás szerint – az Országgyűlés a háláját egy láda almával fejezné ki az államtitkárok számára.” De miként azt a portál megjegyzi, a javaslatból úgy se lesz semmi, hiszen azt „a Fidesz-többség még tárgysorozatba se fogja venni minden bizonnyal.”

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának eredeti, keddi Facebook-bejegyzését alább lehet olvasni.