Egy magyar faluban már szinte mindenkit beoltottak

Egy magyar faluban már szinte mindenkit beoltottak

Elõkészítik oltáshoz az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2020. február 6-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Békés megyei Magyardombegyházán mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta a koronavírus elleni oltást – írja hétfői számában a Blikk.

– Életvitelszerűen 120-an élünk itt, átlagosan 50–55 év közöttiek – mondta a lapnak Dinyés Ildikó polgármester. – Senki sem fertőződött meg, nagyon fegyelmezett a lakosság, hiszen tudjuk, ha egy ember elkapja, a betegség végigmegy az egész falun. Március végére a második adagot is megkapják a regisztráltak, viccelődtem is, hogy zárt körű bulit csapunk utána.

A lap munkatársai ottjártukkor azt tapasztalták, hogy az emberek félelem nélkül járták az utcákat. A falu legfiatalabb beoltottja 19 éves.