Eldőlt, ki lesz a DK új parlamenti képviselője

Eldőlt, ki lesz a DK új parlamenti képviselője

Ráczné Földi Judit Dobrev Klárával (Fotó: Ráczné Földi Judit)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ráczné Földi Judit lesz a Demokratikus Koalíció új országgyűlési képviselője Kordás László tragikus halála után – erről döntött a DK elnöksége. Azt írták, hogy „így egy olyan tehetséges nővel bővül a DK frakciója, aki jól ismeri a vidék Magyarországát is”.

Ráczné Földi Juditról a Válasz Online írta meg korábban, hogy az előválasztás során aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. Úgy fogalmaztak róla akkor, hogy a politikust egy évi többmilliárdos forgalmat bonyolító benzinkutas és tartálytisztító cégcsoport központi alakjaként lehet körülírni, a Greco Petrol alegységeinek telephelyei és fióktelepei között egy volt sztiptízbár és cukrászdahelyiség, valamint egy sukorói borászat is feltűnt. Ráadásul a „vállalatkomplexum” tulajdonosi körében több – adóoptimalizálásra és tulajdonrejtegetésre is alkalmas – offshore-társaság is „előfordult” az évek során. Az ügyből per lett, a Válasz Online idén év elején közölte, hogy győztek. Vagyis, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint megalapozottan írtak arról a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy Ráczné Földi Judit hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét.

A DK-s politikus egyébként az előválasztáson alulmaradt, vagyis a szavazók nem őt választották, hogy a székesfehérvári fideszes jelölt kihívója legyen.

A DK természetesen nem írt az offshore-érdekeltségről, ahogyan korábbi vereségéről sem. Csak azt hangsúlyozták, hogy „Judit Székesfehérváron sokszor megmutatta, milyen egy igazi ellenzéki politikus, de az országos politikában is bizonyította, hogy az Orbán-rendszer kérlelhetetlen ellenfele”. Szerintük a neve mára összeforrt a sporttámogatásokkal kapcsolatos korrupció felderítésével, hiszen éveken át pereskedett azért, hogy kiderüljön: mire költötte az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány a TAO-pénzeket.