Elfogták a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját, videón a furcsa eset

Elfogták a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját, videón a furcsa eset

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vették a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a Police.hu-n.

Az ügy előzménye, hogy 2023 utolsó napjának reggelén Dunavecse egyik körfogalmánál megrongálták a Medjugorjei Szűzanya szobrot. Egy férfi többször megütötte azt, aminek következtében letört a szobor feje, a rongálást videón is meg lehet nézni. A rendőrség nyomozócsoportot hozott létre, hogy megtalálja a rongálót. A térfigyelő kamerák felvételei alapján a férfi testalkatát és a magasságát is meghatározták. Ezután a település összes kamerafelvételét ellenőrizték, a férfiról készült videókat a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon dolgozók és a város polgárőrei is megnézték. Végül az egyik kunszentmiklósi rendőr javaslata alapján egy dunavecsei családhoz mentek ki a rendőrök. Kiderült, hogy az ott élő férfi gyanúsítható a december 31-ei rongálással. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.