Elindult a megújult SZEMlélek portál

Elindult a megújult SZEMlélek portál

A SZEMlélek értékmagazin új logója (Forrás: SZEMlélek.net)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mától elérhető a SZEMlélek keresztény blog megújult oldala – adta hírül pénteken a portál szerkesztősége. A címlapon többek között többek között egy interjú olvasható Beer Miklós nyugalmazott váci püspökkel, valamint Gundel-Takács Gábor Nem félek című írása.

A portál megújult arculattal jelentkezik, és szerkesztői azt ígérik: továbbra is pártpolitikailag semleges, különböző nézőpontokat ütköztető, a szekértáborok közti kulturált párbeszédet és vitát elősegítő felület maradnak. A főszerkesztő továbbra is Sáhó Eszter, aki 2020 októberében vette át a lap vezetését.

„Hisszük és tapasztaljuk, hogy a hazai közbeszédnek nagy szüksége van a szekértáboroktól mentes, avagy azok között hidat építeni képes megközelítésre, az értékeken alapuló gondolkodás erősítésére. Szeretnénk, ha a létező különbözőségek tiszteletben tartásával nyitottabbá válnának egymás iránt nemzetünk tagjai, ugyanakkor elkötelezettebben mutatnák fel egymás számára azt, amit fontosnak tartanak, amiben hisznek. Fontosnak tartjuk a kritikai szemlélet képviseletét, amelynek elválaszthatatlan részét képezi az önkritika is.” – írják a lap küldetéséről.

Februárban úgy tűnt, a Szemléleknek be kell szüntetnie a tevékenységét, miután a Felebarátok Egyesület katolikus szervezet elnöke, Ikotity István 2021. február 18-án egyoldalúan felmondta február 1-re visszadátumozva a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztőjének és a SZEMlélek médiacsoport kreatív igazgatójának megbízását.

Címkék: SZEMlélek