Emmi: Eddig hatezer pedagógus kapta meg a védőoltást

Emmi: Eddig hatezer pedagógus kapta meg a védőoltást

Koronavírusteszthez vesz mintát Csicsely Stefánia, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója Siposné Varga Ildikótól, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusától az intézményben 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig a pedagógusok 38 százaléka regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, közülük pedig 6 ezren már meg is kapták az oltást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV kérdésére.

A kérdés azután merült fel, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a saját felmérésére hivatkozva azt állította, hogy az általuk megkérdezett 1674 oktatásban dolgozó 84 százaléka beoltatná magát, de csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár egy hónapja ugyanis azt mondta az M1-nek: „a köznevelésben 195 ezer pedagógus, illetve nevelést oktatást segítő kolléga dolgozik. Közülük eddig valamivel több mint 51 ezer fő regisztrált az oltásra. Ez kicsivel több mint 26 százalék.” Ezért azt kérte a pedagógusoktól, hogy minél többen regisztráljanak az oltásra, hogy a lehető leghamarabb védelmet kapjanak.

A PDSZ Maruzsa kijelentését a 26 százalékról légből kapottnak nevezte, és most ebbe a számháborúba szállt be az Emmi a maga adataival.