És ezt miből számolta ki? Varga Judit nagy küzdelme a matematikával

És ezt miből számolta ki? Varga Judit nagy küzdelme a matematikával

Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond A magyar függetlenség napja címû konferencián a Pesti Vigadóban 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Öt kihívás Magyarország előtt: demográfia, migráció, gender, háború, energia és a gazdaság kérdése. Együtt a legvastagabb falon is át fogunk menni!” – üzente két napja Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit ezzel nem sok újat mondott, lényegében Orbán Viktor tusnádfürdői beszédének főbb pontjait idézte vissza, a fajkeveredésről szóló, rasszista utalások nélkül.

A poszt érdekessége nem is ebben rejlik, de ezt talán olvasóink is észrevették: Vargának az ígért öt kihívás helyett hatot sikerült felsorolnia, amivel lényegében egy óvodai teszten is elbukott volna. A Jobbik nem is hagyta ki a ziccert, hozzászólásukban megjegyezték: "Így már értjük, hogyan jön ki a félmilliós átlagbér, ha hatig sem tud elszámolni, miniszter asszony"

„Háromféle ember létezik a világon, aki tud számolni, és aki nem” – ugorhat be a bakiról a régi vicc. Vagy akár Magyarország leggazdagabb gázszerelőjének, Mészáros Lőrincnek híres kérdése, amellyel egy újságírót próbált sarokba szorítani:

Frissítés: Az nem hat, hanem öt

Rosszindulatú és ferdítő értelmezésnek tartotta cikkünket az Igazságügyi Minisztérium, amely levélben kért korrekciót a Magyar Hangtól. Varga Judit tárcája szerint ugyanis a miniszter asszony „az energia és gazdaság” kihívását egyként értelmezi, így tehát máris csak öt és nem hat kihívásról beszél. Azt már mi tesszük hozzá, hogy az energiafelhasználás és a gazdaság kérdése, bár egymással szorosan összefügg, mégsem azonos fogalmak. 

Varga Judit bevallottan Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét idézi, ám a miniszterelnök abban egységes, ötödik nagy kihíváscsomagként beszélt az energia és a gazdaság témaköréről. Varga posztjában viszont a csomag szó elhagyásával, külön említik a két kifejezést. Emiatt tűnik felsorolása nem öt, hanem hat kihívásnak.