Tiltakozik Orbán fajkeveredéses beszéde ellen az MTA 67 tagja

Tiltakozik Orbán fajkeveredéses beszéde ellen az MTA 67 tagja

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Petícióban tiltakozik Orbán Viktor tusnádfürdői, fajkeveredéses beszéde ellen a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 67 rendes, levelező, külsős és tiszteletbeli tagja. Mint írják, „az emberi faj egységes, ezért az emberi fajok, illetve keveredésük felvetése biológiailag eleve hibás, az ezekre történő politikai hivatkozás pedig történelmileg kudarcos, katasztrófák sorát okozó eszmerendszert idéz fel.”

A szöveget aláírta többek között az MTA két korábbi elnöke, Lovász László és Pálinkás József, valamint Ferge Zsuzsa, Rainer M. János, Csaba László, Pléh Csaba és Radnóti Sándor is.

A tudósok a következő mondatok ellen tiltakoznak: „Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak... Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni…”

A kormányfő szavai, ahogy azt tusnádfürdői beszédei után megszokhattuk, most is jelentős visszhangot váltottak ki, rengetegen tiltakoznak, Hegedüs Zsuzsa pedig visszaadta miniszterelnöki tanácsadói megbízását, bár állítása szerint már egyébként is régen beszéltek a miniszterelnökkel.