Eső nem várható, de pénteken is felhős marad az ég

Eső nem várható, de pénteken is felhős marad az ég

Óbuda és a Hajógyári-sziget déli csücske ősszel a Margit-sziget felől nézve (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dunántúlon mindenütt megszűnik a csapadék, de jellemzően erősen felhős vagy borult marad az ég – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A Dunától keletre közepesen, míg a Tiszántúlon inkább gyengén felhős idő várható. A déli, délkeleti szél több helyen élénk, a Dél-Alföldön és a hegyekben erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul délkeleten a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között várható, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb, délkeleten pedig enyhébb is lehet.

Az Időkép szerint pénteken kettősfronti hatás érvényesülhet. Így a gyulladásos, görcsös és ízületi panaszok, fejfájás, keringési és vérnyomás-problémák továbbra is előfordulhatnak. A megélénkülő, helyenként megerősödő délkeleti szél miatt a déli és a dunántúli tájakon élők fejfájása fokozódhat, migrénes panaszok erősödhetnek fel a melegedés hatására. A borongósabb Dunántúlon élők hangulata, közérzete romolhat. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, alacsony lesz hőérzetünk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen!