Farkas Flórián: Több százezer cigány van munka nélkül, külföldiek helyett őket kellene foglalkoztatni

Farkas Flórián: Több százezer cigány van munka nélkül, külföldiek helyett őket kellene foglalkoztatni

Farkas Flórián fideszes képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 6-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyilvánosságot régóta kerülő Farkas Flórián nem csupán megjelent, hanem fel is szólalt a szolnoki vármegyeháza dísztermében tartott romaügyi konferencián. Ráadásul a kormányzatot bírálta – írta meg a Népszava. Az eseményen a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, volt fideszes parlamenti képviselő és miniszterelnöki biztos csak a közönség soraiban kapott helyet, felszólalását nem is idézték a tudósítások, csak az egyik résztvevő, Lakatos Gusztáv közvetítésében talált rá a lap.

Van itt több százezer cigány munka nélkül, csak nem tudnak róla, vagy nem akarnak tudni róla – mondta a Lungo Drom elnöke, aki arról beszélt, hogy külföldről jövő munkavállalók helyett romák foglalkoztatását látná szívesen. Emellett a Belügyminisztériummal és Sztojka Attila kormánybiztossal szemben Farkas Flórián védelmébe vette az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) is. Azt mondta, nem érti, ha valóban tartozása volt az ORÖ-nek, akkor miért kapta meg éveken keresztül az állami támogatást. Ebben az esetben – mondta – „hiba van a támogató részéről is”. Nem a rendszert kell megszüntetni, hanem a felelőst kell megtalálni – állapította meg. Óva intett attól, hogy az ORÖ-t csak azért kezdjék el „piszkálni, felszámolni”, hogy „új csírák jöjjenek létre”.

Farkas Flóriánról legutóbb azért írtunk, mert bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ORÖ botrányos Híd a munka világába programjának ügyében, amely egyértelműen hozzá kötődött.