Folytatódik a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalma

Folytatódik a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalma

Folytatódik a tanárok polgári engedetlenségi mozgalma (Fotó: Tanítanék / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn folytatódott a polgári engedetlenség több iskolában, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 33 tanára nem veszi fel a munkát ma reggel 8 és 10 óra között, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a csatlakozó tanárok egész nap nem fognak dolgozni, délelőtt a Nyugati térre mennek, ahol flashmobot tartanak – írja a Telex.

A munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert célzó akció annak a gördülő polgári engedetlenségnek a része, amelyet a Tanítanék Mozgalom jelentett be pénteken. Ennek lényege, hogy hétről-hétre más napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok.

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára a Telexnek korábban azt mondta: a következő héten kedden fognak polgári engedetlenkedni, azt követő héten szerdán, és így tovább.

Tollner József, az Illyés Gyula Gimnázium tanára szerint persze erősebb lenne, ha minden iskola ugyanakkor tiltakozna, de az iskolák maguk dolgozzák ki ennek rendszerét, ezt nehéz központilag koordinálni.