Fricz Tamás már Ukrajna támadásától tart

Fricz Tamás már Ukrajna támadásától tart

Fricz Tamás politológus, a CÖF kurátora (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ebben a jelenlegi helyzetben alakulhatnak bárhogyan az események. És ha csak annyit mondunk, hogy Ukrajna egy bizonyos helyzetben például arra gondol, hogy Magyarország neki túlságosan sok gondot okoz, hogy a kárpátaljai magyarokkal gondjai vannak, gondoljunk most a munkácsi vár tetejéről a turulszobor levételére. Tehát ha feszültebbé válik a helyzet, akkor Ukrajnában is sok mindenre gondolhatnak bizonyos vezetők a magyarokkal kapcsolatban. Tehát nem árt ez a felkészültség, elvontan, szimbolikusan sem, és abszolút konkrétan sem” – mondta Fricz Tamás politológus, a CÖF alapítója a hír TV-ben.

Minderről annak kapcsán beszélt a Vezércikk című műsorban a 444 szemléje szerint, hogy Orbán Viktor azt mondta, vissza akarják adni a magyar honvédség megbecsültségét, erejét. Fricz Tamás szerint erős hadsereggel rendelkezni üzenet: „a környékünkön lévő országoknak, melyeknek esetleg olyan gondolatai támadnának bizonyos válságos helyzetekben, hogy neadjisten Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazzanak negatív gondolatokat és elképzeléseket. Nem kell a százéves történelmünkre visszautalnom gondolom ezzel kapcsolatban.” Úgy látja, hogy ezért egy erős hadsereg elrettentő erejű lehet a szomszédok számára, példaként pedig a semleges Svájcot hozta fel.