Gulyás ezúttal luxusétterembe menekült kérdéseink elől

Gulyás ezúttal luxusétterembe menekült kérdéseink elől

Forrás: A szerző felvétele

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy azt kormányinfók júniusi újraindulása óta megszokhattuk, a Magyar Hang ezúttal sem vehetett részt a kormányinfón. És ahogy Gulyás Gergely kancelláriminiszter megszokhatta, munkatársunk ezúttal is a Miniszterelnöki Kabinetiroda épülete előtt várta a maratoni hosszúságú sajtótájékoztató végét, hogy néhány kérdést az utcán próbáljon meg feltenni.

Ez általában sikerülni is szokott, bár volt arra is példa, hogy a miniszter és kísérete inkább bepattant a kormány lesötétített üvegű kisbuszába. De volt olyan is, hogy arra hivatkozva igyekezett elhátítani érdeklődésünket, hogy inkább a vele együtt távozó kolléganőjével – Ricz Emesével, a Fidesz-frakció sajtófőnökével – kíván beszélgetni.

Így jártunk ma is: amikor Gulyás kilépett a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületéből, kollégánk szokás szerint videófelvevőre állított telefonnal igyekezett kérdezni. (A kérdés egyébként a minimálbér emelése miatt a cégeknek nyújtandó kedvezményeket firtatta volna, Orbán Viktor kormányfő ugyanis a nyáron azt nyilatkozta, a bruttó 200 ezer forintos minimálbér terhét nem kívánják a vállalkozókra zúdítani.) A miniszter egy pillanatra meg is állt, de nem azért, hogy az olvasókat, nézőket végre megtisztelje, hanem azért, hogy közölje, „most” nem fog nyilatkozni, mert kolléganőjével – ismét Ricz Emesével – kíván egyeztetni. Majd sietős léptekkel a Nádor utca és Kossuth tér felé vették az irányt.

A miniszter óhaját tiszteletben tartva, tisztes távolságból követtük a politikus-párost, remélve, hogy egyeztetésünk után a minisztert szóra tudjuk bírni. A lépteit szaporázó Gulyásnak menet közben még sikerült kézszorítással üdvözölnie az épp szembejövő Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát, majd Ricztől való elköszönését követően újfent igyekeztünk megszólítani. De hiába: Gulyás Gergely nem reagált, hátát mutatva inkább besietett a Nádor utcában található luxusétterembe, a Türkizbe.

A minisztert sikerült viszont elcsípnünk a kormányinfót megelőzően. Ekkor azt kérdeztük tőle, mi az oka annak, hogy míg országos népszavazás tartható, helyi népszavazást a veszélyhelyzetre való hivatkozással nem lehet megtartani. A kérdés a tataiaknak különösen aktuális, a városban ugyanis több mint hatezer aláírással kezdeményeznének népszavazást az Öreg-tó melletti óriásberuházásról, amely miatt komoly a felháborodás.