Gundel Takács Gábor otthagyja a köztársasági elnök tanácsadó testületét

Gundel Takács Gábor otthagyja a köztársasági elnök tanácsadó testületét

Gundel Takács Gábor (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ismert médiaszemélyiség, a Szemlélek korábbi munkatársa, Gundel Takács Gábor otthagyja a köztársasági elnök tanácsadó testületét – számolt be a Szemlélek portál, amely szó szerint közölte a bejegyzést. Gundel Takács Gábor több tételmondatot fogalmazott meg, mindjárt az elején azt rögzítette: a „Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak”. Azt is megerősíti, hogy K. Endre ügyével a sajtóban találkozott. (Ő a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettese, aki kegyelmet kapot, pedig egy pedofil bűncselekmény eltussolásában próbált segíteni).

„Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is” – írta Gundel Takács Gábor, aki szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. „Hiba volt”. Majd azzal folytatta: „Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni. Nem tudok azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük. Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni” – fogalmazott a médiaszemélyiség.