Gyanúsított lett Simonka György

Gyanúsított lett Simonka György

Fotó: Facebook/Simonka György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fideszes országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség hallgatta ki csütörtökön.

A parlament október végén függesztette fel Simonka mentelmi jogát. A képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult nyomozás keretében hallgatták ki csütörtökön gyanúsítottként. Egy nappal korábban, a rendőrség házkutatásokat tartott Simonka érdekeltségébe tartozó ingatlanokban, amelyek során bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaltak le.

A megalapozott gyanú szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddigi adatok alapján a Simonka rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1, 4 milliárd forintot.

A büntetőlejárás a NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult. Az ügyészség eddig 34 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Simonka a gyanúsítás ellen panasszal élt, tagadtam hogy bűncselekményt követett el, közölte azt is a kihallgatásán, hogy később tesz vallomást.

A főügyészség közleménye szerint 2018. november 12-én érkezett meg az ügyészségre Kövér Lászlónak, az országgyűlés elnökének értesítése arról, hogy Simonka György mentelmi jogát 2018. október 29-én felfüggesztette a törvényhozó testület.