Gyurcsány Ferenc: Lehet dönteni

Gyurcsány Ferenc: Lehet dönteni

Gyurcsány Ferenc egy fiataloknak tartott előadáson (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mi az emberben hiszünk. Bármi áron. Ők a hatalomban. Bármi áron.” – ezt írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, miközben saját magát egy színes, kedves képpel illusztrálta, Orbán Viktort pedig egy fekete-fehér, nem túl előnyös fotóval. Majd jelezte azt is: „Lehet dönteni”.

A Demokratikus Koalíció elnöke ezúttal is sajátos stílusban írta meg bejegyzését, amiben arról értekezett, hogy mindenkinek joga van élni saját életét, mindenkinek joga van szolgálni hazáját, messzebb nézni. Ők pedig a pártjával – mint írta – messzebb néznek. – Nem áldozunk, de szolgálunk – közölte, nagyszerű dolognak nevezve ezt, ahogyan azt is, hogy jobb ma az élet, mint évszázadokkal korábban.

Az ellenzéki politikus írása szerint azért állnak szemben a mai magyar kormánnyal, „mert az ember nagyszerűségét kisszerű politikává silányítja”.

Gyurcsány Ferenc amellett, hogy szabadverseket fogalmaz meg a közösségi oldalán, nemrég feltöltött egy videót is, amin fiatalok előtt beszél. Abban azt fejtette ki, hogy „intellektuális középszer” a gyurcsányozás, és egyszerűen jobbnak kell lenni nála. – Én miattam van két százalékon az MSZP? Én miattam van két százalékon az LMP? Én miattam van öt százalékon a Momentum? – sorolta a kérdéseket, amikor arról kérdezték, hogy segítené-e vagy hátráltatná az ellenzéket, ha ő felhagyna a politizálással. – Tessék legyőzni! Tessék jobbnak lenni! Tessék egy jobb országot csinálni! És elmegyek a francba – javasolta azoknak, akik kitessékelnék őt a politikából. Arról is beszélt, hogy 62 éves, nincs már sok ideje, „mondjuk egy 30 évet nyomok nekik, hogy örüljenek”.