„Gyurcsányozással” válaszolt a kormány az autópálya-koncessziót érintő bírálatokra

„Gyurcsányozással” válaszolt a kormány az autópálya-koncessziót érintő bírálatokra

Tordai Bence és Dorosz Dávid a Miniszterelnökség előtt, 2021. június 26-án (Fotó: Járdány Bence/Párbeszéd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc kormányának korábbi intézkedéseit sorolva reagált a kormány arra, hogy a Párbeszéd politikusai néhány órával korábban az autópályák koncesszióba adását bírálták.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy a Miniszterelnökség épülete előtt akciózott szombaton a Párbeszéd. – El a kezekkel az autópályáktól – felkiáltással a koncesszió visszavonását követelte Dorosz Dávid, a párt elnökségi tagja és képviselőjelöltje, illetve Tordai Bence frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő. – Ajándékot hoztunk Rogán Antalnak, Tuzson Bencének és részben Orbán Viktornak, egy játék-autópályát. Azt gondoljuk, hogy hogy ezzel kellene játszaniuk, nem a magyar autópálya-rendszerrel – közölték.

Nemrég derült ki, hogy az állam 35 évre koncesszióba kívánja adni a mintegy 2 ezer kilométeres autópálya-hálózatot. A koncesszió magában foglalja a a felújítást, üzemeltetést, fenntartást és a bővítést is. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a kritikákra „gyurcsányozással” vágott vissza. Arra hivatkoztak, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya 75 évre adta koncesszióba a repülőteret, illetve külföldieknek, devizahitelre adta koncesszióba az M6-os autópályát, amin a magyar állam rengeteget veszített. Szerintük „Gyurcsány Ferenc szövetségesei” azért tiltakoznak, mert az új koncessziós pályázat nem devizában van, hanem forintban, így azon magyarok is elindulhatnak. Majd azt is hozzátették, hogy „ha tehetnék, ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták: újra külföldi multik kezére adnák az országot”.