Játék-autópályát vitt Rogánéknak a Párbeszéd, hogy azzal játsszanak

Játék-autópályát vitt Rogánéknak a Párbeszéd, hogy azzal játsszanak

Tordai Bence és Dorosz Dávid a Miniszterelnökség előtt, 2021. június 26-án (Fotó: Járdány Bence/Párbeszéd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Miniszterelnökség épülete előtt akciózott szombaton a Párbeszéd. El a kezekkel az autópályáktól – felkiáltással a koncesszió visszavonását követelte Dorosz Dávid, a párt elnökségi tagja, Pest megye 5. számú választókerületének képviselőjelöltje és Tordai Bence frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő.

Ajándékot hoztunk Rogán Antalnak, Tuzson Bencének és részben Orbán Viktornak, egy játék-autópályát. Azt gondoljuk, hogy hogy ezzel kellene játszaniuk, nem a magyar autópálya-rendszerrel – kezdte sajtótájékoztatójukat Dorosz Dávid.

Hozzátette: az elmúlt hetekben kiszivárgott terv arról szól, hogy a következő 35 évre egy az egyben kiárusítsák a magyar autópálya-rendszert. Ennek az árát a magyar emberek fogják kifizetni. Mint mondta, közérdekű-adatigénylést adtak be, hogy kiderüljön, milyen hatástanulmányok támasztják alá ezt a döntést. „Derüljön ki, miért és hogyan akarja Orbán, Tuzson és Rogán lényegében ellopni a magyar autópálya-rendszert és ennek árát megfizettetni az ország 99 százalékával, úgy hogy a fideszes 1 százalék tovább gazdagodhasson” – fogalmazott.

A héten Rogán Antalhoz, aki felelős ezért, írásbeli kérdést adtunk be, így amikor július 5-én lezárul a koncessziós eljárás, három napja lesz, hogy elárulja a magyar embereknek, hány cég, hány konzorcium jelentkezett a kiírásra, kiknek a kezébe akarják átjátszani a teljes magyar gyorsforgalmi úthálózatot – mondta Tordai Bence.

Egy ilyen volumenű projektre egy hónapos kiírás teljesen komolytalanná teszi az egészet, mebből is nyilvánvaló, hogy az egész le van mutyizva, pontosan tudják, hogy Szíj László és esetleg a Magyar Közút lesznek részei a konzorciumnak Rogánék tervei szerint – tette hozzá.

Sehol nincs olyan gyakorlat Európában, hogy a teljes autópálya kezelését átadnák cégeknek. Egyedül Olaszországban volt ilyen gyakorlat 1999-től, de egy szörnyű tragédia után tavaly ott is visszavásárolták ebből az anyagilag és biztonságilag is rossz konstrukcióból – mondta.

Szombat délelőtt benyújtottak egy országgyűlési határozati javaslatot, amely felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a koncessziós kiírást, ezt minden pártnak támogatnia kell, aki valóban a magyar emberek érdekeit nézi – mondta, hozzátéve: hiszen ez a magyar emberek eladósítása.

Ezzel játsszatok, ne a közvagyont lopjátok – állt az épület elé tett dobozon.