Hadházy Ákos: A magyar kormány rálépett a demokráciából a diktatúrába vezető útra

Hadházy Ákos: A magyar kormány rálépett a demokráciából a diktatúrába vezető útra

Rendőrök intézkednek a budapesti Clark Ádám téren a tüntetőkkel szemben 2020. április 27-én.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az „Igazság nem rémhír!” elnevezéssel hétfő délutánra is dudálós tüntetést szervezett Hadházy Ákos, Szél Bernadett független képviselők és Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Clark Ádám térre. Az eseményen az országgyűlési képviselő elmondta, nem nézhetik tétlenül, amit a kormány a járványhelyzet kezelésében tesz, és úgy tűnik, a miniszterelnök meghallotta a tiltakozást, hiszen „rájuk küldte a rendőröket.” A demonstráción Hadházy Ákost ismét igazoltatták a rendőrök.

A járványhelyzetben máshogy nem hallathatták a hangjukat, csak dudálással – mondta el hétfő délután a Clark Ádám téri tüntetés előtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. – Nem nézhetjük némán, amit a kormány a járvány kezelésében tesz, illetve nem tesz. Hiszen gyakorlatilag semmit nem tesz az elképesztő szociális feszültség csökkentse érdekében – fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, megtalálták a módját, hogy hogyan üzenjenek a Várba, és úgy tűnik, a miniszterelnök meghallotta az üzenetet, hiszen rájuk küldte a rendőröket. – A magyar kormány rálépett a demokráciából a diktatúrába vezető útra, és onnan már nem fordulhat vissza – mondta Hadházy. Hozzátette ugyanakkor, hogy lehet a kormányra eredményesen nyomást gyakorolni.

– A kormány két őrült ötletéből az egyiket az ellenzék sikerrel meg tudta akadályozni, amikor nyomásgyakorlással elérte, hogy zárják be az iskolákat márciusban. Ma már a kormány büszkélkedik azzal, hogy jókor léptek az iskolabezárás ügyében – mutatott rá a képviselő. – A másik őrültség a kórházak kisöprése volt, és nagy kudarcom, hogy ezt nem sikerült megakadályozni, de legalább annyit sikerült elérni, hogy mostantól jobban gondolkodik a kormány – fogalmazott.

Térfigyelő kamerák várták Hadházyékat a hétfői tüntetésen | Magyar Hang

Szél Bernadett a demonstráció elején elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma hivatalos tájékoztatása szerint összesen 32.917 ágyat ürített ki a kormány. – Ezt meg lehet osztani, ez nem rémhír – fogalmazott a politikus, aki szakértőkre hivatkozva dilettáns megoldásnak nevezte a lépést, mert 10-12 ezer embert küldtek haza úgy, hogy a kormány nem segítette a betegeket befogadó családokat ebben.

– Felkészületlen az egészségügyi rendszer, alapvető dolgokat kellene máshogy csinálni, mint amit a kormány csinál. A rendkívül erős felhatalmazással rendelkeznek, de ezt nem az oktatás és egészségügy fejlesztésére fordítják, hanem a korrupciót növelik vele – mondta Széll Bernadett. – Amit el lehetett rontani, azt elrontották, most már a sors kezében van az ország, holott megfelelő lépések esetén sokkal kedvezőbb helyzetben lehetnénk.

Szél Bernadett hangsúlyozza, a véleménynek szabadnak kell lenni, a járványvédekezés ürügyén nem lehet felfüggeszteni az Alaptörvényt. – Sokan azt gondoltuk, hogy szabadság van, de az állam fellépése ellenére sem húzódhatunk vissza a csigaházunkba.

A rendőrség szerint visszaélt a gyülekezési joggal Hadházy Ákos | Magyar Hang

Cseh Katalin elmondta, ki kell állni azok mellett, akiket a véleményük miatt megtámadott a kormány, hiszen mint mondta, ma Magyarországon egy Facebook-posztért bárkit elvihet valakit. – Amit a kormány művelt, azért megérdemli, hogy elsüllyedjen a 2022-es választáson – fogalmazott az EP-képviselő, megjegyezve, hogy a múlt szerdán bevitt Csóka-Szűcs Jánosra, a gyulai polgármester személyesen hívta rá a rendőrséget.

A Clark Ádám téri dudálós demonstráción végén a komoly létszámban megjelent rendőrök ismét félreállították és igazoltatták Hadházy Ákost.