Korlátozott jelentősége van Vona Gábor bejelentésének – mondja Hadházy Ákos

Korlátozott jelentősége van Vona Gábor bejelentésének – mondja Hadházy Ákos

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Van Jakab-, Márki-Zay- most pedig már Vona-párt is – erről beszélt a Magyar Hangnak Hadházy Ákos, miután Vona Gábor egykori Jobbik-elnök új pártot jelentett be. A független parlamenti képviselő szerint itthon nincsenek valódi pártok az ellenzék oldalon, egy valódi párt ismerve ugyanis, hogy vannak tagjai. Ráadásul Magyarországon „nincsenek valódi választások sem”, szerinte mindenekelőtt ehhez kellene megteremteni a feltételeket. Mindenesetre sok sikert kívánt az új formációnak.

Vona Gábor csütörtökön délelőtt a Facebook oldalán jelentette be, hogy a Második Reformkor Alapítvány párttá alakul, a nevük Második Reformkor párt (2RK). Elmondása szerint nem ideológiák mentén politizálnak majd, hanem a „reformkoriság” mentén, ezt úgy magyarázta meg, hogy csak az ügyeikért kívánnak dolgozni és közben hidakat építeni. A politikai identitásuk a politikai függetlenségük alapja is, vagyis sem a kormánypártokkal, sem az ellenzékkel nem lépnek politikai szövetségre.