Hadházy Ákos: Móron uniós pénzből szerveznek felcsúti kisvasút- és stadiontúrát

Hadházy Ákos: Móron uniós pénzből szerveznek felcsúti kisvasút- és stadiontúrát

Franciák a felcsúti kisvasút peronján (Fotó: Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kínosan kevés az utas a Kisvasúton? Nosza, szervezzünk oda EU-s pénzből(!) ingyenes kirándulásokat, hadd örüljön a Főnök! A hirdetés szerint Mórról utazhatnak ingyen megtekinteni a csodát – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A politikus arra a szerinte ingyenes programot ígérő felhívásra reagált a gúnyos-elkeseredett bejegyzéssel, amely szerint a móri önkormányzat a marginalizálódott közösségek, például a romák társadalmi-gazdasági integrációjának segítésére kapott uniós támogatásból, a Vál-völgyi kisvasúton utaztatva, a Pancho Aréna látogatására szervez túrát július 14-én. A felhívás szerint a móriakat nem csak elviszik a stadionhoz, de a program szerint idegenvezetést is kapnak a helyszínen. A látogatókat beviszik a díszpáholyba és az elnöki tárgyalóba is.

 

A móri önkormányzat felhívása alatt megjelent gúnyos és felháborodott kommentekhez az önkormányzat konzorciumi partnereként, a Szociális Alapszolgáltatási Központ nevében hozzászólt az egyik – feltehetően – szervező. Mint írta, a projekt 36 hónapos futamidejű, amit 2019-ben kezdtek meg. 2019-ben és 2020-ban az ütemezésnek megfelelően meg tudták tartani a rendezvényeket, de idén a járvány miatt nem lehetett közösségi programokat tartani, így most a nyári időszakban rendezik meg az elmaradt programokat is. Számos kirándulást szerveztek már, de a gyerekek kifejezett kérése volt a Pancho Aréna meglátogatása vagy a Videoton Stadion bejárása is. Mint írja, sajnálja, hogy ebbe sokan politikai tartalmat látnak, „mi szociális munkások pedig csak továbbra is tesszük a dolgunkat, ami a hivatásunk”.

A kommentelőket nem hatotta meg különösebben a válasz, egy részük megragadta az alkalmat, és a tao-pénzek értelmes célra fordítását javasolta a focisták javadalmazása és stadionépítés helyett. Az egyik hozzászóló például így ír:  ezeknek a pénzeknek nem stadionbetonban meg kisvasútban kéne állniuk, hanem rendesen közművezett önkormányzati ingatlanokban, ahol méltósággal lehet élni és nem szegregált iskolában tanulni.