Hadházy Ákos nyílt levele Pesty Lászlónak: Tisztelem Önt, de nagyon sajnálom is

Hadházy Ákos nyílt levele Pesty Lászlónak: Tisztelem Önt, de nagyon sajnálom is

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A NER-es korrupció ellen az elmúlt időszakban többször is felszólaló Pesty László dokumentumfilmesnek írt nyílt levelet Hadházy Ákos független parlamenti képviselő közösségi oldalán. Pesty nemrég a Magyar Hangnak is adott interjút, míg csütörtökön a Telexnek, utóbbi apropóján írt neki Hadházy. 

 

Hadházy többek között azt vetette fel: tiszteli Pestyt a kiállásáért, „de sajnálom, hogy erre csak az késztette, amikor már »saját«(értsd.: keresztény, nemzeti) vállalkozás einstandol a fideszes nagygömböc. Nem értem, mi a különbség aközött pl., hogy egy tollvonással több tízezer kisembertől elveszik a dohányárusítás jogát (sok-sok kisvállalkozást tönkretéve ezzel), majd jól dokumentáltan haveri és párt alapon osztják azt szét sajátjaiknak”. Azzal kapcsolatban, hogy Pesty szerint nincsen bizonyíték arra, hogy „Mészáros Orbán meghosszabbított enyves keze lenne”, Hadházy többek közt azzal érvelt: „ennyire ostoba emberek önmaguktól nem lesznek egy ország leggazdagabb emberei, ő maga is azt nyilatkozta amúgy, hogy a gazdagságát a miniszterelnök barátságának köszönheti. Az is tény, hogy a gazdagsága legnagyobb része közbeszerzéseken szerzett megbízásokból született, amelyek manipulált körülmények között zajlottak”. Ehhez szerinte azonban olyan összeköttetésekre van szükség, „amiről HA ORBÁN TUD, AZ NAGY BAJ, HA NEM TUD, AZ MÉG NAGYOBB BAJ” – szögezte le a politikus.

Hadházy arra is reagált, hogy Pesty szerint őt magát senki nem fogja árulónak tartani. – Legyen nyugodt, aki ott igazán fontos, már régen annak tartja. Talán kérdezze meg erről Kövér Lászlót, vagy akár próbálja a Főnököt keresni. Ha nem éri el, az is egy válasz lesz – vélte. A levelet azzal zárta: „tisztelem Önt, de nagyon sajnálom is”.

A teljes írás itt olvasható.