Hadházy: Már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen

Hadházy: Már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen

Hadházy Ákos az MTVA előtt fog sátrazni (Képernyőfelvétel: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kontár propagandakormány miatt már odáig jutottunk, hogy egy könyvesboltból kitessékeltek egy kiskorú gyermeket, mert a felnőtt irodalmi könyveket is meg akarta nézni! – erről írt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán

Mint fogalmazott, egy felháborodott szülő osztotta meg vele az Alexandra bolthálózat vevőszolgálatával lezajlott levélváltását, akinek gyermeke 15 éves. Az érintett édesapa panaszlevele szerint 15 éves gyermeke az egyik üzletben először a kötelező olvasmányokat nézegette, ám amikor a szépirodalmikönyvek felé indult, a könyvesbolt munkatársa „udvariasan, de egyértelműen felhívta a figyelmét, hogy kiskorú lévén a felnőtt könyvekhez nem mehet oda”. Hadházy úgy vélte, a „legszörnyűbb”, hogy a bolt nem is tagadta azt, hogy a kiskorú gyermeknek csak a gyerekirodalmat engedték megnézni. – A válaszuk szerint a fasizmus idézően ostoba és aljas „gyermekvédelmi intézkedések” nem egyértelműek és értelmezhetőek úgyis, hogy már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen – fejtette ki a politikus megosztva a vevőszolgálat válaszát is.

Utóbbiban többek közt az állt: „Sajnálatos, hogy a hatályos jogszabályi környezetben (gyermekvédelmi törvény 6/A §, kereskedelmi tevékenységekre vonatkozó kormányrendelet 20/A §) a nem egyértelmű szabályozás miatt kénytelenek voltunk olyan intézkedéseket bevezetni, melyeket értelmezésünk szerint a jogszabályok betartása feltétlenül szükségessé tesz. A jogszabályok egyértelműen előírják azt, hogy a 18 éven aluli gyermekek számára bizonyos tartalmak elérhetővé tétele tilos. Úgyszintén előírják, hogy az ilyen tartalmakat hordozó termékek a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásba forgalmazhatók. Az Alexandra boltokban fóliázva, elkülönítve, és jelöléssel ellátva helyeztük el azon könyveket, melyek a gyermekek számára készültek, és a jogszabály által tiltott tartalmakat hordoznak. Úgyszintén feliratozva jelöljük azon könyveket, melyek nem a gyermekek számára készültek, de tartalmuk miatt azokat kiskorúak számára nem szabad elérhetővé tenni. Sajnálatos, hogy a forgalmazott kiadványaink igen nagy része beleesik ezen kategóriákba. Levelében foglaltakat átgondolva munkatársainkkal ismételten egyeztetjük a követendő helyes eljárást (...)”.

Hadházy posztját azzal zárta, a csapda világos: amíg a „propagandakormány ilyen aljasságaival foglalkozunk, addig sem kell a gigantikus lopásaikról, fényűző életükről, az Európa-rekord inflációról, csökkenő reálbérekről, széteső oktatásról, egészségügyről és államigazgatásról beszélni”. – Mégsem tehetjük meg, hogy ne emlékezzünk meg arról, hol tartunk a Putyin által kijelölt úton. És ne feledjük , amíg a propagandagépezetet működni hagyjuk, az működni is fog-bármilyen agybajnak tűnik ez az egész – tette hozzá.