Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít gyűjtést a református egyház

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít gyűjtést a református egyház

A nyírbátori református templom és a mellette álló, fából ácsolt, 1640 körül épített vaskos, zsindellyel fedett harangláb (Fotó: Marion Schneider/Christoph Aistleitner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít adománygyűjtést a Magyarországi Református Egyház. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt írták: a Bárka tábor a református egyház legnagyobb esélyteremtő programja. A táborban 2018-as első megszervezése óta 4000, a többi között hátrányos helyzetű, nevelőszülőknél nevelkedő vagy krízishelyzetben lévő gyermek nyaralhatott ingyen.

A táborokat hatnapos turnusokban szervezik, egy-egy turnusban kétszáz, nyaranta összesen 1500 gyereket táboroztatnak. A gyermekeket saját fürdőszobás, 2-10 ágyas szobákban szállásolják el. A napi ötszöri étkezésben a különleges diétaigényeket is figyelembe veszik.

A fiatalok fejlesztő élménypedagógiai programokban is részt vesznek. Hozzátették: a szervezők célja, hogy évről évre több nehézsorsú gyermeknek segíthessenek, ezért az adventi időszakban indított kampányuk keretében támogatókat keresnek. A felajánlásokat az alábbi oldalon várják.