Hétfő délig még kitöltheti a klímavédelmi nemzeti konzultációt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn került fel a Kormany.hu portálra, az Energiapolitikáért és Klímaügyekért Felelős Államtitkárság oldalára és november 25-én délig tölthető ki a klímavédelmi nemzeti konzultáció kérdőíve a Kormany.hu portálon.

A kérdőívben olyan kérdésekre válaszolhatnak a polgárok, mint hogy milyen intézkedéseket tartanának szükségesnek a klímavédelem érdekében, és mely ágazatokban, vagy hogy hajlandóak lennének-e változtatni életmódjukon és vásárlási szokásaikon az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

A konzultáció a Kérdőív a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról nevet viseli.

Mint az államtitkárság írja: a 2016-ban hatályba lépett párizsi megállapodás szerint az abban résztvevő országoknak arra kell törekedniük, hogy az üvegházhatású gázok alacsony kibocsátásával járó hosszú távú fejlesztési stratégiákat fogalmazzanak meg és jelentsenek be.

2020. január 1-ig Magyarországnak is el kell készítenie és be kell jelentenie a Bizottságnak a legalább 30 éves kitekintéssel rendelkező hosszú távú nemzeti stratégiáját. A tagállamoknak nyilvános konzultációt kell végezniük ezen hosszú távú stratégiák elkészítése során.

A kormány ezúttal nem indított plakátkampányt a kitöltés érdekében, de más módokon sem reklámozta azt.