Hétfőn is marad a túlnyomóan borult idő

Hétfőn is marad a túlnyomóan borult idő

Óbuda és a Hajógyári-sziget déli csücske ősszel a Margit-sziget felől nézve (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túlnyomóan borult időre készülhetünk, csak kisebb körzetekben vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a déli és nyugati tájakon csak lassabban javulnak a látási viszonyok. Délelőtt kissé csökken a csapadékhajlam, majd délutántól dél felől újabb csapadékrendszer éri el a Dunától keletre fekvő területeket. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn továbbra is kettős fronthatás várható, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. Fejfájás, migrén, alvásproblémák és keringési panaszok egyaránt jelentkezhetnek. A nyirkos, borongós időben lehangoltabbak, kedvtelenebbek lehetünk. Reggel az ízületi panaszokkal élőket is megviseli az időjárás. A nyirkos időben nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, hétfőn is borongós, reggel főként a Dunántúlon nagy területen ködös időre van kilátás, a köd egy része pedig helyenként napközben is tartósan megmaradhat, emiatt korlátozottak lehetnek a látási viszonyok. Eleinte helyenként északon és a Dunántúlon, délutántól keleten, délkeleten alakulhat ki egyre többfelé eső, így vizes, csúszós utakra többfelé kell számítani. A légmozgás ezúttal nem lesz jelentős.

Címkék: időjárás