Hétfőtől ismét nincs első ajtós felszállás Budapesten

Hétfőtől ismét nincs első ajtós felszállás Budapesten

Nem lehet felszállni az első ajtóknál a buszokra és trolikra (Fotó: BKK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől ismét nem lehet majd használni a fővárosi buszokon és trolibuszokon az első ajtókat a sofőrök védelme érdekében – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A járművekre a második, a harmadik vagy a negyedik ajtónál lehet felszállni. Ezzel egy időben – a tavalyival azonos módon – lezárják a járművek vezetőfülkéhez közel eső részét.

Az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentse. Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét, védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is.

A BKK és szolgáltatói – mint írták – továbbra is mindent megtesznek az utasok védelmében. A járvány visszaszorításának érdekében naponta fertőtlenítik a járművek vezetőállásait és a teljes utasteret, különös tekintettel azokra a felületekre, amelyekkel az utasok érintkeznek: ülések, kapaszkodók, nyomógombok. A járműveken kívül a metróállomások utasforgalmi területeit, a mozgólépcsők korlátait is – a megszokott napi takarításon felül – minden éjjel fertőtlenítik.