Hétvégén rövidített útvonalon, Kerepesig jár a gödöllői HÉV

Hétvégén rövidített útvonalon, Kerepesig jár a gödöllői HÉV

A HÉV végállomása a gödöllői vasútállomás mellett a Pécel és Aszód közötti vasútvonalon 2019. július 18-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karbantartás miatt szombaton és vasárnap a H8-as HÉV rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár, a kimaradó szakaszon a H8-as, a H8E és a H8SZ pótlóbuszokkal lehet utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a H8-as pótlóbusz Kerepes és Gödöllő között, Szilasliget és Mogyoród érintésével, de Mogyoród és Gödöllő között az M3-as autópályán jár, Gödöllő, Erzsébet park megállóhelyet nem érinti. A H8E pótlóbusz Kerepes és Gödöllő között, de Szilasliget és Mogyoród érintése nélkül, a 3-as főúton, Gödöllő, Erzsébet park megállóhely érintésével közlekedik, a H8SZ jelzéssel teljes üzemidőben pótlóbusz jár Mogyoród és Szentjakab között – írták.

A BKK közölte azt is, hogy július 11-től 14-ig esténként a H8-as és a H9-es HÉV szerelvényei a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek. Július 11-én és 12-én 21.20 után a H8-as HÉV Rákosfalvánál, Nagyiccénél, Sashalomnál, Mátyásföld, repülőtérnél, Mátyásföld, Imre utcánál és Mátyásföld alsónál mindkét irányban az Örs vezér tere irányú peronnál áll meg. A H9-es HÉV rövidített útvonalon, csak Cinkota és Csömör között jár majd. A kimaradó szakaszon a H8-as HÉV-vel lehet utazni.

A kommüniké szerint július 13-án és 14-én 21.20 után a H8-as HÉV Mátyásföld alsónál, Mátyásföld, Imre utcánál, Mátyásföld, repülőtérnél, Sashalomnál, Nagyiccénél és Rákosfalvánál mindkét irányban a Gödöllő irányú peronnál áll meg. A H9-es HÉV akkor is rövidített útvonalon, csak Cinkota és Csömör között jár, a kimaradó szakaszonon a H8-as HÉV-vel lehet utazni.

A BKK azt 5s közölte, a 992-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik a július 9-ről 10-re virradó éjszaka, nem érinti Szilasliget, Kemping és EGIS-telep (Szentjakab H) megállóhelyeket. A hétvégi változások, illetve a négy napig érvényes hétköznap esti forgalmi rend a mav-hev.hu oldalon olvasható részletesen. A BKK az utazások megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja.