Hiába igyekezett a Mi Hazánk, idén is megtartják a Budapest Pride-ot

Hiába igyekezett a Mi Hazánk, idén is megtartják a Budapest Pride-ot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár a Mi Hazánk idén is lefoglalta a Budapest Pride „elől” az Andrássy utat, a rendezvény szervezői egyértelművé tették, hogy megtartják a felvonulást.

– Három rövid szó: megtartjuk a felvonulást! Az évek során megannyi nehézséggel küzdöttünk meg, és küzdünk a mai napig is, így edzettek vagyunk. Akár esik, akár fúj, mi itt leszünk – ezzel reagáltak a Budapest Pride szervezői arra, hogy a parlamentbe is bejutott Mi Hazánk ezúttal is igyekezett keresztbe tenni nekik. Ahogyan azt lapunk is megírta, idén is sikerült a Mi Hazánknak lefoglalnia a Budapest Pride előtt a korábban rendszeresen használt helyszínt, az Andrássy utat, vagyis ott biztosan nem lehet majd megtartani a rendezvényt. Novák Előd a sikerként megélt lépés kapcsán azt is hozzátette, hogy a Pride szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, mert így a felvonulásukat hatóságilag nem tiltják be.

A Budapest Pride szervezői szerint az idei felvonulás nagyobb lesz a tavalyinál, „több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért”. –  Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk – utaltak Orbán Viktor április 3-i győzelmi beszédére. Azt is írták, hogy a felvonulás nem egy sugárútról szól, „hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról”. Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, „hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben”. Vagyis az, hogy – mint fogalmaztak – „bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások” évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek nekik, egy illúzió üldözése.

Egyúttal megköszönték Novák Elődéknek, hogy most még nagyobb figyelem irányul rájuk.